Sosyal Medya

Ekonomi

Boğaz’da 750 milyon dolarlık randevu

6. Boğaziçi Zirvesi’nin açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapacak. 80 ülkeden temsilcilerin katılacağı zirvede 750 milyon dolarlık iş hacmi bekleniyor. Facebook Twitter Linkedin Google Gönder



Uluslararası Ä°ÅŸbirliÄŸi Platformu tarafından, Türkiye Ä°hracatçılar Meclisi’nin (TÄ°M) ev sahipliÄŸinde düzenlenecek olan 6.BoÄŸaziçi Zirvesi yarın baÅŸlıyor. Açılışını CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın yapması planlanan zirve, bu yıl ‘Daha Az Yoksulluk, Daha Fazla Refah’ temasıyla gerçekleÅŸtirilecek. Türk firmalarına 750 milyon dolarlık iÅŸ hacmi oluÅŸturması beklenen BoÄŸaziçi Zirvesi’ne yaklaşık 80 ülkeden 2 bini aÅŸkın siyasetçi ve iÅŸ dünyası temsilcisi katılacak. 6.BoÄŸaziçi Zirvesi 11 Aralık’ta sona erecek.

TÄ°M BaÅŸkanvekili Mustafa ÇıkrıkçıoÄŸlu, UÄ°P BaÅŸkanı Cengiz Özgencil ve UÄ°P Ä°cra Kurulu BaÅŸkanı Kerem Alkin zirve öncesi basın mensuplarıyla bir araya geldi. TÄ°M BaÅŸkanvekili Mustafa ÇıkrıkçıoÄŸlu, “Biz TÄ°M olarak son 5 yıldır bu zirvenin ev sahipliÄŸini yaparak zirveyi destekliyoruz. Çünkü ikili iliÅŸkiler ve diplomasi her geçen gün daha da ön plana çıkıyor. Küresel ekonominin getirdiÄŸi kırılganlıkları azaltmak ve sürdürülebilir kalkınmayı tesis etmek için uluslararası iliÅŸkileri ve iÅŸbirliklerini artırmak büyük önem taşıyor” diye konuÅŸtu.

DESTEKLER BUGÃœN YARIN AÇIKLANACAK

TÄ°M BaÅŸkanvekili ÇıkrıkçıoÄŸlu, baÅŸta yaÅŸ meyve ve sebze olmak üzere hükümetin ihracatçıların Rusya kaynaklı zararlarını telafi edebilecek bazı telafileri bugün ya da yarın açıklayabileceÄŸini söyledi. ÇıkrıkçıoÄŸlu, yaÅŸ meyve ve sebzenin alternatif pazarlara kısa süre içinde yönlendirilmesinin mümkün olmadığını belirtti. ÇıkrıkçıoÄŸlu ayrıca, Rusya’yı baÅŸka ülkelere geçiÅŸ için transit bir yol olarak kullanan Türk TIR’larının geçiÅŸini engellemeye devam edilmesi halinde Rusya’nın uluslararası yatırımlara da maruz kalabileceÄŸini söyledi. UÄ°P BaÅŸkanı Cengiz Özgencil de gerginlik nedeniyle daha önce katılımlarını teyit eden Rusya’dan yedi katılımcının son anda zirveye gelmekten vazgeçtiklerini söyledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.